Kasnak Karakovan Balı

Karakovan Balı; temel petek ilavesi yapılmaksızın, arıların kendi ürettikleri balmumundan oluşturdukları petek gözlerini bal ile doldurduktan sonra, peteklerin üzerlerinin sırlanmasıyla oluşan bal çeşididir.

Karakovan Balı balımız; Karadeniz yaylalarından temin edilmektedir.

Karakovan Balı’nın ortasında balmumu yoktur.

Tamamıyla natureldir.

Peteği olduğu gibi yenir.

İnsan eli değmeden arı kendi isteğine göre hazırlanmıştır.

Şeker hastalarının dahi yiyebilecekleri; Katıksız, %100 saf, glikoz içermeyen, naturel, özel, her derde deva doğa harikası hakiki Karakovan balıdır. Ticari Glikoz oranı % 0′dır.

Altı ay kapalı kalıp toplu iğne başı kadar bir aydınlık görmediği için kapalı kovan yani KARAKOVAN BALI denir.

Balın Nitelikleri :

İçindeki maddeler itibariyle, alındığı başlıca kaynaklara bağlı olmak üzere, az veya çok değişebilir.

Ancak balın kalitesini ortaya koyan en önemli etken ise Balın Nektarıdır yani balözüdür.

Bir besin maddesi olarak büyük öneme sahip balın enerji değeri son derece yüksektir.

100 gram bal, ortalama 325 kalori sağlar ve bu yönüyle, enerji ihtiyacı fazla olan her yastan kişi için ideal bir besin maddesidir. 

Balın beslenmedeki benzersiz önemini sağlayan ise, içerdiği kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, magnezyum, sodyum, kükürt, iyot gibi minerallerle; pantotenik asit, B1, B2, B6, C ve K vitaminlerle bazı enzimleri içeren zengin yapısıdır.

Öte yandan balı, pek çok hastalıkta koruyucu ve tedavi edici etkileri olduğu da, tıp uzmanlarınca kabul edilmektedir. Balın yaklaşık 500 hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığı ve etkili olduğu gözlenmiştir.

Bal arıları 10 peteği doldurabilmek için, 100.000 km. kanat çırpmakta ve yaklaşık 100.000.000 çiçeğin nektarını emmektedirler.

Yarım kilo bal için arıların, çiçeklere 37.000 kere gidip gelmeleri gerektiği hesaplanmıştır. Arılar, bir bal peteği doldurmak için, senede 17 milyon mil yol yaparlar.

Bal, bütün yiyeceklerin en safıdır. Kaliteli bir balın içinde her ne şekilde olursa olsun kesinlikle bakteri bulunmaz ve üremez. Ancak bu yazılanların hepsi HAKİKİ, KATISIKSIZ, SAF,TAMAMİYLE ARILARIN ÜRETTİĞİ VE BOL ÇİÇEK NEKTARLI BIR YÖREDE ÜRETİLEN HAKİKİ BALLAR İÇİNDİR.

Bu yazı KARAKOVAN BALI kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>